Onze visie

Online kopen biedt u en ons als bedrijf tal van voordelen. Als bedrijfsleider van een toeleveringsbedrijf voor tuinaanleggers, groendomeinen, parken en grote privétuinen had ik al enkele jaren de gedachte om ergens een tweede vestiging te openen.
Maar dit brengt natuurlijk heel wat extra kosten en beslommeringen met zich mee. Het moeilijk vinden van extra personeel en een geschikt bedrijfsterrein zijn de belangrijkste. Maar ook financieel is dit een enorme stap. Het extra personeel, de nieuwe bedrijfsgebouwen en terreinen en al het andere bedrijfsmateriaal zou een kostenverdubbeling met zich meebrengen. De vraag was of dit dan nog wel voordeel geeft?
Enkel de grotere aankopen bij onze leveranciers zou ons enig voordeel kunnen geven, maar t.o.v. de risico's leek me dit niet voldoende om de stap te zetten.

Vandaar dat ik begin 2008 heb besloten om via een online shop onze producten aan de man te brengen. Dit geeft u als klant het voordeel dat u een breed assortiment aan losse tuinproducten kan kopen aan een aantrekkelijke prijs.
Wij als bedrijf krijgen meer klanten zonder grote extra kosten, alleen onze variabele transportkosten verhogen, onze vaste transportkosten dalen zelfs door het beter benutten van onze transportvloot.
De andere voorzieningen en personeel zijn voorzien op extra trafiek, online verkoop vraagt bijna geen extra administratie omdat de moderne software bijna alles automatisch verwerkt.

Onze grote voorraden aan boomschorsen en andere producten gaan nog sneller roteren, waardoor wij nooit oude al composterende boomschors zullen leveren. Wat dikwijls wel het geval is bij kleine boomschors verkopers (bv tuincentra) die maar 1 box met boomschors liggen hebben en hier wel 2 of 3 maand over doen vooraleer deze box leeg is.
Bij ons op het bedrijf komen alle 15 verschillende boxen (van 50 m³ tot 200 m³ voor de grootste) bijna alle 2 of 3 weken leeg.

Online bedrijfsleider,